Новини

Шкідливий вплив поліетилену на людину і чому біорозкладний пакет – це не панацея.

28.04.2022

Всі знають, що пластик шкодить довкіллю. Але важливо розуміти, яку непоправну шкоду він завдає самій людині щодня! Поліетилен – скрізь. Різноманітні будівельні матеріали, труби, електрокабелі, іграшки, пакети та пляшки для продукції тощо. У поліетиленові упаковки загорнуті 90% харчової продукції із супермаркету! Але ж для кожного харчового продукту є свій рівень безпеки, який потрібно враховувати при виборі поліетилену. Є поліетилен, який призначений для зберігання харчової продукції, а є токсичний поліетилен, основне призначення якого — технічні цілі, скажімо в хімічній промисловості. Існує поліетилен, призначений для сміття. В ідеалі виробник повинен вказувати, для яких цілей його можна використовувати, і мати відповідний сертифікат. Перед тим, як видати сертифікат, продукція проходить перевірку, беруться аналізи, проби… Чи є гарантія, що всі норми в нашій країні дотримуються?

зверніть увагу на декілька швидких фактів про жахливий вплив будь-якого поліетилену на організм людини

У виробництві поліетилену використовується свинець. Цей метал надзвичайно токсичний. Його скупчення в організмі викликає розвиток багатьох захворювань. Давно доведено, що зберігання їжі в поліетилені не приносить користі. Цю інформацію намагаються замовчувати, адже в цьому зацікавлені великі трансатлантичні компанії, які виробляють пакети та хочуть зберегти цей прибутковий бізнес.

Продукти, що лежать в пакеті, швидше починають псуватися, розвивається пліснява. А при заморожуванні поліетилену, з нього виділяються токсини. Особливо небезпечно розігрівати напівфабрикати в упаковці: вчені довели, що під дією високої температури з пластику виділяється формальдегід, токсичний газ.

З метою реклами на поліетилен наносяться логотипи фірм, їх роблять яскравими, помітними. В складі фарби часто є токсини, згубні для людини. Для з’єднання швів упаковки нерідко застосовують хімічний клей. Він також може згубно впливати на продукти, які потім вживає людина.

розпіарений біорозкладний пакет — це вихід?

Здавалося б, вихід знайдено – це розпіарений біорозкладний пакет, але на жаль, все не так просто, як здається. Так, при виготовленні та виробництві біопакету витрачається менше нафти й нафтопродуктів, але витрачаються інші, не менш цінні, природні ресурси, корисні копалини, зерно тощо. Також біорозкладний пакет є одноразовим і має короткий життєвий цикл. При цьому він розкладається не в повному обсязі, і його залишкові компоненти мають властивість накопичуватися в природі та всередині живих організмів. При утилізації таких пакетів тільки мала частина дійсно перегниває до кінця, решта ж перетворюється на полімерний пил, ще більш шкідливий і згубний для навколишнього світу. Тобто в результаті біопластик після часткового розпаду поширюється навколо, потрапляє в ґрунт, воду, повітря і рослини, а звідти в організми тварин і людей.

Вихід один – просто заборонити виготовлення цієї шкідливої продукції, і багато країн вже встали на шлях боротьби з «вічним» сміттям, упаковкою і пакетами. Однак тут виникає інша проблема, адже багато людей залишаться в такому разі без роботи.

Останні новини

Утилізація Медичних Відходів, Що Пролежали Півроку На Узбіччі Траси Біля Львова.
Біля села Сокільники, що поблизу Львова, правоохоронці виявили звалище медичних відходів.
16.01.2021
Утилізація небезпечних відходів інфікованих коронавірусом в Україні
Зараз вся планета бореться із новим небезпечним вірусом Covid-19, поширення якого, за визнанням ВООЗ, буде вкрай важко зупинити.
03.06.2022
Негативні наслідки неправильного поводження з медичними відходами
Чи знаєте ви, скільки медичних відходів утворюється щороку, тільки в Україні?
29.04.2022
Утилізація небезпечних медичних відходів в період пандемії коронавірусу
Як наразі відбувається утилізація небезпечного сміття в Україні в компанії Екологічні Переробні Технології
02.06.2022
Нова італійська піч-інсинератор EXCE OS для знешкодження небезпечних відходів
В цьому році наша компанія придбала спеціальне обладнання для знешкодження небезпечних відходів
04.06.2022
Шкідливий вплив поліетилену на людину і чому біорозкладний пакет – це не панацея.
Всі знають, що пластик шкодить довкіллю. Але важливо розуміти, яку непоправну шкоду він завдає самій людині щодня.
28.04.2022