Новини

Утилізація небезпечних відходів інфікованих коронавірусом в Україні

03.06.2022

Сьогодні утилізація медичних відходів є проблемою не лише екології. Зараз вся планета бореться із новим небезпечним вірусом Covid-19, поширення якого, за визнанням ВООЗ, буде вкрай важко зупинити.

Якщо перші 100 тисяч випадків хвороби фіксували протягом трьох місяців, то останні 100 тисяч осіб захворіли за 12 днів. Тому саме зараз неправильна утилізація медичних відходів, потенційно інфікованих коронавірусом, ставить під загрозу здоров’я та життя населення, підіймаючи ризик епідеміологічної небезпеки до максимально критичного рівня.

інтерв’ю з директором ТОВ "екологічні переробні технології" дмитром агеєвим
Екологічні Переробні Технології Львів
Які саме європейські технології утилізації ви використовуєте?

На самому початку нашої діяльності ми цікавилися, як знешкоджують небезпечні відходи у Польщі, Німеччині, Австрії і зупинилися на досвіді Франції. Наші спеціалісти їздили туди, бачили процес знешкодження.

Французи використовують печі-інсинератори піролізного типу, у яких знешкоджують небезпечні медичні, біологічні та токсичні відходи. Ці печі розташовані поблизу житлових кварталів, але водночас жодних шкідливих речовин у повітря не потрапляє. Немає ні диму, ні неприємного запаху.Попіл, що утворюється після спалювання, французи використовують як сировину для виробництва тротуарної плитки, цегли. Ми також придбали таке устаткування.

Розкажіть про це докладніше.

Піроліз відбувається за відсутності кисню з утворенням ряду інгредієнтів. Органічні речовини відходів перетворюються на так званий піролізний газ і залишок – негорючі мінералізовані з’єднання або золу, що становлять лише 3-5% від вихідної кількості відходів. Цей спосіб утилізації відходів, по суті, є не що інше, як їх газифікація.

У нас є піч-інсинерато СР-1000 , яка є мобільним комплексом і може транспортуватися спеціальним автомобілем по всій території України. Також декілька місяців тому ми придбали нове спеціальне обладнання – італійську піч-інсинератор EXCE OS з системою очистки.

Саме таке обладнання дозволяє безпечно знешкоджувати інфіковані та потенційно інфіковані коронавірусом медичні відходи. Правильна безпечна утилізація таких небезпечних відходів – це один з найголовніших кроків для зупинення смертельного вірусу в Україні.

Як відбувається процес знешкодження?

Небезпечні відходи закладають у камеру, у якій їх розігрівають до 800-900 градусів із малим вмістом кисню. А летючі речовини-гази, які утворюються під час згоряння, згодом піднімаються у другу камеру, у якій за температури понад 1200 градусів і надлишком кисню догоряють і розкладаються на елементарні сполуки, які є нешкідливими для людини і довкілля.

Як відходи потрапляють у піч?

Доставка небезпечних відходів з лікарень до печей має відбуватися оперативно і на спеціалізованому транспорті, тому наші автомобілі відповідають всім вимогам ліцензійних умов з провадження господарської діяльності з перевезення небезпечних вантажів та відходів автомобільним транспортом.

Ми надаємо послуги по транспортуванню та знешкодженню небезпечних та потенційно небезпечних відходів II-IV класу небезпеки на законних підставах і гарантуємо прозорість та якість на всіх етапах роботи із біологічними та медичними відходами.

Чи вам вигідна співпраця з державними лікарнями?

Наразі питання вигоди для нас другорядне. Ми усвідомлюємо, яка відповідальність за здоров’я та життя людей на нас лежить і ми не могли б собі дозволити відмовити керівництву країни у такий кризовий час.

У цей важкий період ми раді допомогти нашій країні та пліч-о-пліч із нашими лікарями зробимо все від нас залежне, щоб коронавірус припинив розповсюджуватись серед українського населення через чиюсь недбалість чи недобросовісність та відступив.

Останні новини

Утилізація Медичних Відходів, Що Пролежали Півроку На Узбіччі Траси Біля Львова.
Біля села Сокільники, що поблизу Львова, правоохоронці виявили звалище медичних відходів.
16.01.2021
Утилізація небезпечних відходів інфікованих коронавірусом в Україні
Зараз вся планета бореться із новим небезпечним вірусом Covid-19, поширення якого, за визнанням ВООЗ, буде вкрай важко зупинити.
03.06.2022
Негативні наслідки неправильного поводження з медичними відходами
Чи знаєте ви, скільки медичних відходів утворюється щороку, тільки в Україні?
29.04.2022
Утилізація небезпечних медичних відходів в період пандемії коронавірусу
Як наразі відбувається утилізація небезпечного сміття в Україні в компанії Екологічні Переробні Технології
02.06.2022
Нова італійська піч-інсинератор EXCE OS для знешкодження небезпечних відходів
В цьому році наша компанія придбала спеціальне обладнання для знешкодження небезпечних відходів
04.06.2022
Шкідливий вплив поліетилену на людину і чому біорозкладний пакет – це не панацея.
Всі знають, що пластик шкодить довкіллю. Але важливо розуміти, яку непоправну шкоду він завдає самій людині щодня.
28.04.2022