Новини

Негативні наслідки неправильного поводження з медичними відходами

29.04.2022

Чи знаєте ви, скільки медичних відходів утворюється щороку, тільки в Україні? Підраховано, що одне лікарняне ліжко може виробляти від 2 кг до 10 кг медичних відходів за добу. Це понад 3000 кг за ліжко в рік!

Куди потрапляють далі всі ці медичні відходи?

В Європі поводження з медичними відходами є невід’ємною частиною системи охорони здоров’я, стандартів якості надання медичних послуг та безпеки медперсоналу. На сьогодні ситуація в Україні, на жаль, значно гірше, адже поводження з медичними відходами вважається виключно проблемою екології і актуалізується лише після чергової знахідки небезпечних відходів на несанкціонованих звалищах. Негативні наслідки незаконного скидання медичних відходів та неправильна утилізація медичних відходів ставить під загрозу не тільки навколишнє середовище, але й здоров’я та життя населення.

Небезпека для здоров’я при неправильному поводженню з медичними відходами

Як неправильне поводження з медичними відходами впливає на здоров’я людини?

  • Респіраторні інфекції, такі як туберкульоз, Streptococcus pneumonia, і такі віруси, як кір, які можуть передаватися при неправильному поводженні або в результаті прямого незаконного скидання інфекційних відходів.
  • ВІЛ і СНІД передаються через предмети, забруднені кров’ю або біологічними рідинами.
  • Шлунково-кишкові інфекції, такі як сальмонела, гельмінти (паразитичні черви), холера і шигела, передаються через матеріали, заражені інфекційною блювотою або фекаліями.
  • Вірусний гепатит А (передається через фекалії), В або С, які, як і ВІЛ та СНІД, передаються через предмети, забруднені кров’ю або рідинами організму.
  • Сепсис, бактеріальні інфекції та Candida albicans також передаються через предмети, забруднені зараженою кров’ю.

Наведений вище список є лише верхівкою айсберга, що становить потенційну небезпеку для здоров’я і добробуту людини в результаті неправильного поводження з медичними відходами.

екологічні наслідки несанкціонованих звалищ з медичними відходами

При відвідуванні пляжу, щоб насолодитися приємним, сонячним днем, навряд чи комусь захочеться побачити шприци, що лежать на піску. Або під час риболовлі, зовсім не хочеться знайти брудні пов’язки або криваву марлю, що плавають у воді. І це те, що ми бачимо навколо себе, а скільки того, що ми навіть не бачимо? Виявлення будь-якого типу медичних відходів на землі, у воді або розуміння того, що їх частки плавають у воді або знаходяться в повітрі навколо вас, викликає тривогу на всіх рівнях.

На початку 1990-х років кожна держава взяла на себе створення, встановлення та обслуговування керівних принципів управління медичними відходами. Проте, правильна практика поводження з медичними відходами – це також особиста відповідальність кожної людини — це закон!

Лікарняні системи скидають тривожну кількість води в каналізаційні системи, які потім управляються очисними спорудами. Підраховано, що одне лікарняне ліжко в рік виробляє понад 50000 літрів стічних вод. Неправильна обробка санітарних відходів збільшує ризик потрапляння небезпечних частинок, токсинів або інших забруднюючих речовин у навколишнє середовище. Навіть найефективніші водоочисні або очисні споруди не здатні видалити всі забруднювачі, такі як мікроби або фармацевтичні препарати зі стічних вод, залишаючи сліди небезпечних речовин, які можуть потрапити далі в навколишнє середовище.

Висновки

Навесні 2018 року, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, приблизно 40% випадків гепатиту в усьому світі викликані неправильною утилізацією медичних відходів. Компанія ТОВ «Екологічні Переробні Технології» спеціалізується на правильному поводженні з медичними відходами. Ми знешкоджуємо небезпечні відходи методом піролізного спалювання, який не тільки ефективний, а ще й екологічний, адже піролізне спалювання запобігає утворенню чорного диму та неприємного запаху, а також пилу, викиду діоксинів, фуранів, вільного хлору тощо.

Останні новини

Утилізація Медичних Відходів, Що Пролежали Півроку На Узбіччі Траси Біля Львова.
Біля села Сокільники, що поблизу Львова, правоохоронці виявили звалище медичних відходів.
16.01.2021
Утилізація небезпечних відходів інфікованих коронавірусом в Україні
Зараз вся планета бореться із новим небезпечним вірусом Covid-19, поширення якого, за визнанням ВООЗ, буде вкрай важко зупинити.
03.06.2022
Негативні наслідки неправильного поводження з медичними відходами
Чи знаєте ви, скільки медичних відходів утворюється щороку, тільки в Україні?
29.04.2022
Утилізація небезпечних медичних відходів в період пандемії коронавірусу
Як наразі відбувається утилізація небезпечного сміття в Україні в компанії Екологічні Переробні Технології
02.06.2022
Нова італійська піч-інсинератор EXCE OS для знешкодження небезпечних відходів
В цьому році наша компанія придбала спеціальне обладнання для знешкодження небезпечних відходів
04.06.2022
Шкідливий вплив поліетилену на людину і чому біорозкладний пакет – це не панацея.
Всі знають, що пластик шкодить довкіллю. Але важливо розуміти, яку непоправну шкоду він завдає самій людині щодня.
28.04.2022